انواع روش های مصرف پودر مل

انواع روش های مصرف پودر مل
2 مهر, 1402
آیکو وب
166

پودر مل” یکی از پودرهای صنعتی مشهور، پرمصرف و بسیار مفید است. این پودر در زبان فارسی با نام‌های پودر درزگیری و پودر بتونه نیز شناخته می‌شود. در زبان لاتین نیز پودر مل با با نام Marble dust به معنای گرد و غبار مرمر یا Marble powder به معنای پودر مرمر می‌شناسند‌.

پودر مل یک پودر معدنی طبیعی است که از سنگ‌های حاوی کربنات کلسیم، به ویژه سنگ مرمر تولید می‌شود. سنگ مرمر یک سنگ دگرگونی است. سنگ مرمر در طبیعی از دگرگون شدن سنگ آهک به وجود می‌آید. از این رو فرمول شیمیایی آن مشابه سنگ آهک، یعنی CaCO3 است و تنها مقاومت بیشتری نسبت به آهک دارد. پودر مل کاربردهای متفاوتی دارد. روش مصرف پودر مل در هر کاربرد آن متفاوت و منحصر به فرد است. انواع روش های مصرف پودر مل موضوعی است که در این نوشتار درباره آن صحبت می‌کنیم.

 مراحل ترکیب و آماده‌ سازی پودر مل:

مراحل ترکیب و آماده‌ سازی پودر مل

روش مصرف پودر مل در اکثر کاربردهای آن به صورت خمیری است. در واقع از پودر مل با ترکیب سایر مواد برای ساخت خمیر استفاده می‌شود. چرا که خمیر متشکل از این پودر معدنی ویژگی‌های مناسبی برای کاربردهای متنوع دارد. یکی از این کاربردهای، مجسمه سازی است. اگرچه در کارهای هنری دیگری نظیر نقاشی برجسته نیز از خمیر پودر مل استفاده می‌شود. مراحل ترکیب و آماده‌ سازی پودر مل برای اهداف هنری اغلب یکسان و به شرح زیر است:

  • ابتدا مواد اولیه ضروری، شامل پودر مل باکیفیت، روغن مایع و پودر سینکا و چسب چوب را تهیه می‌کنیم.
  • در مرحله اول مواد پودر را الک می‌کنیم تا کاملا یکدست شوند‌.
  • سپس مواد خشک را با هم مخلوط می‌کنیم.
  • پس از مخلوط کردن مواد خشک، نوبت به افزودن روغن مایع و چسب چوب می‌رسد.
  • خمیر را ورز می‌دهیم تا کاملا یکدست شود و به دست نچسبد.
  • خمیر حاصل بلافاصله قابل استفاده است. برای نگهداری بلند مدت باید در پلاستیک و در یخچال قرار داده شود.

 نحوه مصرف پودر مل در تعمیرات دیوار و سقف

روش مصرف پودر مل در ساختمان سازی شباهت زیادی به روش استفاده از آن در کاربردهای ساختمان سازی دارد. نحوه مصرف پودر مل در تعمیرات دیوار و سقف در قالب خمیر بتونه است. “خمیر بتونه” نوع خاصی از خمیر است که با استفاده از پودر مل و رنگ تولید می‌شود. برای ساخت خمیر بتونه مقداری پودر مل را با روغن الیف، رنگ و تینر مخلوط می‌‌کنند.

خمیر حاصل یک خمیر سفید رنگ است که از آن برای تعمیرات دیوار و سقف استفاده می‌شود. نحوه استفاده از این خمیر به این صورت است که با کاردک بر روی ترک‌ها و منافذ سقف و دیوارها کشیده می‌شود. در حقیقت این خمیر در نقش پرکننده منافذ، ترک‌ها و شکاف‌های سقف و دیوار به کار می‌رود.

 این خمیر پیش از خشک شدن بسیار انعطاف پذیر است. در عین حال پس از خشک شدن روی سقف و دیوار بسیار مستحکم خواهد بود و ترک نمی‌خورد.

نوعی خمیر بتونه بر پای آب نیز وجود دارد که به آن “بتونه فوری” گفته می‌شود. زیرا این خمیر با سرعت بالایی خشک می‌شود. برای ساختن خمیر بتونه فوری کافیست پودر مل را با آب ترکیب کرد.

کاربردهای پودر مل در ترمیم و درزگیری سطوح مختلف

روش مصرف پودر مل در ترمیم و درزگیری سطوح مختلف نیز به شکل خمیر بتونه است. کاربردهای پودر مل در ترمیم و درزگیری سطوح مختلف شامل موارد زیر است:

  • درزگیری دیوارهای گچی
  • صیقلی کردن دیوار
  • درزگیری سطح چوبی و ام دی اف
  • اجرای پتینه کاری

ترمیم و درزگیری سطوح مختلف در ساختمان سازی یک اقدام ضروری است. زیرا در صورت عدم صیقلی کردن سطوح، نقاشی آن‌ها فاقد کیفیت لازم خواهد بود. از این رو پیش از نقاشی سطوح گچی و چوبی فرورفتگی‌های آن‌ها را با استفاده از خمیر بتونه پر می‌کنند. درزگیری و بتونه کاری دیوارها حتی برای کاغذ دیواری نیز لازم و ضروری است.

روش‌های صحیح برای استفاده از پودر مل در ساخت و سازهای داخلی

روش مصرف پودر مل تنها منحصر به ساخت خمیر مجسمه سازی و خمیر بتونه نیست. روش‌های صحیح برای استفاده از پودر مل شرکت الوان پودر در ساخت و سازهای داخلی می‌تواند متنوع و گسترده باشد. برای مثال برای کناف کاری از پودر مل به صورت گسترده استفاده می‌شود. کناف سقف یکی از جایگزین‌های نوین گچ‌کاری است که از آن استقبال زیادی به عمل آمده است. استفاده از پودر مل در کناف کاری در قالب بتونه فوری انجام می‌شود.

لیست مقالات مرتبط:

مزیت پودر مل و چسب چوب برای ساخت خمیر

نحوه مصرف پودر مل در کاربردهای گوناگون آن متفاوت است.

پودر مل در تعمیرات دیوار و سقف در قالب خمیر بتونه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
پودر مل معدنی چیست؟ 10 مرداد, 1402

پودر مل معدنی چیست؟

پودر مل معدنی چیست؟ ممکن است نام پودر مل را شنیده باشید. شاید هم نام این پودر را روی بسته‌بندی برخی محصولات در بخش فهرست

مقالات ادامه مطلب
پودر تالک در صابون سازی 12 فروردین, 1403
پودر مل در دلیجان 27 مرداد, 1403
کربنات کلسیم سرامیک 10 اسفند, 1401

کربنات کلسیم سرامیک

کربنات کلسیم یک ماده معدنی با فرمول شیمیایی CaCO3 است. این ماده رایجی است که در سنگ‌ها به عنوان کانی‌های کلسیت و آراگونیت یافت می‌شود.

مقالات ادامه مطلب
درباره شرکت الوان پودر همدان

شرکت الوان پودر از سال 1370 فعالیت خود را در زمینه تولید پودرهای میکرونیزه آغاز نمود و مدیران این شرکت تولیدی با بیش از سه دهه فعالیت در عرصه تولید طی این سال ها سعی نموده تا قدمی مثبت در راه اعتلای تولید و کارآفرینی کشور بر دارد

راه های ارتباطی با ما
اعتماد شما اعتبار ماست!

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شرکت الوان پودر است.طراحی سایت همدان شرکت آیکو