کاربرد پودر تالک در بتن
کاربرد پودر تالک در بتن
کربنات کلسیم یک ماده شیمیایی با فرمول CaCO3 است. کربنات کلسیم جزء اصلی سنگهایی مانند سنگ آهک است. در طبیعت، ماده معدنی کربنات کلسیم به سه شکل یافت میشود:
کربنات کلسیم میکرونیزه و کوتد از پرکاربردترین انواع کربنات کلسیم در صنایع مختلف به شمار میروند. در این مقاله به معرفی و مقایسه این دو نوع از پودر کربنات کلسیم میپردازیم.
در پاسخ به این سوال که کربنات کلسیم میکرونیزه چیست باید گفت که کربنات کلسیم میکرونیزه نوعی از کربنات کلسیم است با دانههای بسیار ریز. اندازه ذرات کربنات کلسیم میکرونیزه با توجه به نوع کاربرد آن تعیین میشود. برای تولید این نوع از کربنات کلسیم مراحل زیر طی میشود:
کربنات کلسیم میکرونیزه در سایزها (مشها) و اندازه ذرات گوناگون تولید میشود. در واقع کربنات کلسیم با اندازه ذرات کمتر از ۷۵ میکرون میکرونیزه نامیده میشود. متداولترین انواع کربنات کلسیم میکرونیزه عبارتند از:
هر چه اندازه ذرات کربنات کلسیم میکرونیزه و همگنی آن بیشتر باشد قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت. زیرا فرآیند تولید کربنات کلسیم میکرونیزه با ذرات کوچکتر سختتر و زمانبرتر است.
ویژگیهای کربنات کلسیم میکرونیزه و کوتد با یکدیگر متفاوت هستند. به همین دلیل کاربردهای متفاوتی دارند.
استفاده از کربنات کلسیم کوتد برای برخی از صنایع همچون تولید پلیمر مزایای زیادی دارد. اما کربنات کلسیم کوتد چیست؟ کربنات کلسیم کوتد یا پوشش داده شده، همان کربنات کلسیم معمولی است که با لایهای از اسید استئاریک، نوعی اسید چرب، پوشیده شده است. اسید استئاریک دارای یک زنجیره آلی طولانی با ذره انتهایی اسیدی است. در واقع یک سر این زنجیره آلی دوستدار مواد آلی را و سر دیگر آن دوستدار مواد معدنی است! کربنات کلسیم معمولی آب دوست است. اما کربنات کلسیم پوشش داده شده با اسید چرب خاصیت آب گریزی دارد. در واقع بخش اسیدی اسید استئاریک به خوبی به سطح قطبی کربنات کلسیم اتصال مییابد. سپس سر غیر قطبی بلند آن به دور ذرات کربنات کلسیم متصل شده و خاصیت آب دوستی آن را به آب گریزی مدبل میکند.
مهمترین ویژگیهای کربنات کلسیم کوتد عبارتند از:
کربنات کلسیم میکرونیزه و کوتد دارای شباهتها و تفاوتهایی هستند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
تفاوت و شباهت کربنات کلسیم میکرونیزه با کوتد عبارتند از:
کربنات کلسیم میکرویزه و کوتد به دلیل ویژگیهای متفاوت، کاربردهای متفاوتی نیز دارند.
در این بخش به معرفی
موارد مصرف کربنات کلسیم میکرونیزه و کوتد میپردازیم.
اصلیترین کاربردهای کربنات کلسیم کوتد عبارتند از:
اصلیترین موارد مصرف کربنات کلسیم میکرونیزه عبارتند از:
خرید کربنات کلسیم میکرونیزه و کوتد را باید از برندهای معتبر و شناخته شده خریداری کرد. زیرا کیفیت مواد اولیه بر کیفیت تولیدات صنایع تاثیر به سزایی دارد. وب سایت الوان پودر تامین کننده کلیه سفارشات کربنات کلسیم میباشد. کربنات کلسیم کوتد و انواع مشهای کربنات کلسیم میکرونیزه توسط الوان پودر به فروش میرسند.
پودر معدنی کربنات کلسیم با اندازه مش ۲۰۰ یا کوچکتر، میکرونیزه در نظر گرفته میشود. زیرا از نظر واحد اندازه گیری وارد اندازه میکرومتر میشود. هرچه ذرات ریزتر تولید شوند، قیمت بالاتری خواهند داشت. زیرا هرچه ذرات کوچکتر باشد، فرآیند تولید طولانیتر و همچنین مقدار محصول تولید شده کمتر می شود. کربنات کلسیم پوشش داده شده با اسیدهای چرب، کربنات کلسیم کوتد نامیده میشود. پوشش اسید چرب موجب آب گریز شدن و عدم جذب روغن توسط کربنات کلسیم میشود. کربنات کلسیم میکرونیزه و کوتد دارای کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف هستند.
پودر کربنات کلسیم با اندازه ذرات کوچکتر از ۷۵ میکرون، میکرونیزه نامیده میشود.
پودر کربنات کلسیم که با اسیدهای چرب پوشانده شده باشد را کربنات کلسیم کوتد یا پوشش داده شده مینامند.
افزودن خواص آب گریزی و عدم جذب روغن مهمترین دلایلی هستند که اسیدهای چرب به کربنات کلسیم اضافه میشود.
مهمترین موارد مصرف کربنات کلسیم میکرونیزه در ریختهگری و تولید کاغذ و مهمترین موارد مصرف کربنات کلسیم کوتد در تولید پلاستیک و پلیمر است.
کربنات کلسیم تصفیه آب برای تصحیح pH در منابع آب شهری و صنعتی استفاده میشود. تاثیر استفاده از کربنات کلسیم در تصفیه آب موضوعی است
پودر کربنات کلسیم یا CaCO3 ماده معدنی مفید و پرکاربردی است که در بسیاری از صنایع به عنوان پر کننده استفاده میشود. رزین در اواخر
کاربرد پودر مل مانند پودر کربنات کلسیم بسیار زیاد است. در حقیقت این پودر را میتوان یکی از مفیدترین و پرکاربردترین پودرهای صنعتی حاضر به
تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شرکت الوان پودر است.طراحی سایت همدان شرکت آیکو